Werkwijze Jeannette de Boer

Foto Jeannette 

 Jeannette werkt op maandag en dinsdag in Dokkum.

 Ik ben opgeleid tot eerstelijnspsycholoog, cognitief gedragstherapeut en tot gezondheidszorgpsycholoog. Door mijn brede kennis en werkervaring kan ik u met de meest uiteenlopende psychische problemen helpen. Ik heb me in het bijzonder verdiept in angst- en dwangstoornissen, gecompliceerde verliesverwerking en in het vergroten van assertieve- en communicatieve vaardigheden. In Dokkum richt ik mij op de behandeling van volwassenen. U kunt bij mij terecht voor individuele therapie en voor relatiegesprekken. U kunt met mij spreken in het Nederlands, in het Fries en in het Engels.

 Cliënten beschrijven mij dikwijls als een betrokken, deskundige en menselijke therapeut. Ik probeer te begrijpen hoe uw probleem mogelijk is ontstaan, hoe het in elkaar zit en hoe het in stand wordt gehouden. Graag hoor ik wat u zelf al heeft geprobeerd om het op te lossen. Ook wil ik graag weten hoe de mensen met wie u veel omgaat over het probleem denken. Samen stellen we de behandeldoelen vast. In overleg met u kom ik tot een plan van aanpak. Ik streef er naar een behandeling te geven die goed bij u en uw wensen past. Ik hoor het graag als u het plan of de manier van samenwerken wil bijstellen.

 Mijn werkwijze is steunend, informatief en gericht op actief aanpakken van of anders leren omgaan met klachten en problemen. Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat cognitieve gedragstherapie bij veel psychische klachten het meest effectief is. Ik werk dan ook voornamelijk vanuit dit kader. Cognitieve gedragstherapie pakt het gedrag én de negatieve gedachten aan die de problemen in stand houden. Vaak zet ik mindfulness in als onderdeel van de behandeling. Daarbij worden meditatietechnieken gebruikt. Mindfulness kan helpen meer vertrouwd te raken met wat er zich in uw lichaam en uw geest afspeelt. Het vergroot uw keuzevrijheid in hoe u kunt omgaan met wat er in uw leven gebeurt. Ook maak ik gebruik van EMDR. Door middel van EMDR wordt het natuurlijk verwerkingsmechanisme gestimuleerd. Dit heeft als gevolg dat een nare herinnering haar emotionele lading verliest en de gebeurtenis meer een plek krijgt. Deze techniek is breed inzetbaar en geeft vaak al op korte termijn goede resultaten. Zie voor meer informatie over het bovenstaande www.vgct.nl, op www.psychischegezondheid.nl/mindulness of op www.emdr.nl

 Aan het einde van elk gesprek geef ik meestal suggesties over hoe u zelf thuis aan de slag kunt met de aanpak van uw probleem. Ik geef bijvoorbeeld een schrijfopdracht, een specifieke vraag of een oefening mee. Ik reik zelfhulpliteratuur aan of wijs u op websites en handige app's. Huiswerk is een belangrijk onderdeel van de therapie.

 Dikwijls kunnen we de behandeling binnen 10 gesprekken afronden; We evalueren het resultaat en het verloop van de behandeling. We zetten op een rij wat u heeft geleerd en wat u kunt doen om terugval te voorkomen. Soms is er meer hulp nodig. We bespreken dan welke vervolgbehandeling gewenst is.

 

Contact

Telefoon 0519-34 64 63
 

Centrum voor Basis GGZ Dokkum Burgum

Oostersingel 17
9101 KL Dokkum
Telefoon:
0519-34 64 63
Fax:
0519-34 63 55
Mobiel: 06-55706268:
Routebeschrijving >